Evde PRP Uygulaması Hizmeti

Kişinin kendisinden alınan kanın, bir takım işlemlerden geçirildikten sonra, kişinin vücudunda tedavisi planlanan dokulara enjeksiyonu şeklinde tanımlanan PRP Uygulaması, yapılan en yaygın tedavi yöntemlerindendir. Bununla beraber saç dökülmesi ve cilt gençleştirme gibi estetik problemlere yönelik olarak yapılan bir işlemdir. Bu bağlamda yaralı tendonların, kasların, bağların ve eklemlerin de iyileşmesini hızlandıran tedavi yöntemlerindendir. Teknolojinin gelişmesi ile beraber, sürekli olarak gelişen bu uygulama, alanında uzman olan kişiler tarafından steril bir ortamda yapılmaktadır.

PRP Uygulamasının Kullanım Alanları

Uygulama olarak PRP, yaşlanmaya bağlı olan ve ciltte oluşan deformasyonların giderilmesi için yapılmaktadır. Bunun yanı sıra saç dökülmelerinin önüne geçmek ve aynı zamanda saç dökülmesini durdurmak için yapılan bir işlemdir. Bu uygulamayı yapan kişiler, yaşa bağlı olarak oluşan kireçlenme probleminin tedavisi için bu yöntemi seçebilirler. Ayrıca yapılan bir takım ameliyatlardan sonra ortaya çıkan belirli sorunların giderilmesi için bu uygulama tercih edilmektedir. PRP işemi, iyileşmeyi hızlandırmak ve iltihabı azaltmak için kullanılır. Trombositten zengin plazma tedavisi veya PRP enjeksiyonları, saç büyümesini teşvik etmek, cilt yenilenmesini ve yumuşak doku iyileşmesini hızlandırmak gibi çeşitli nedenlerle kullanılabilir. Trombosit aktivasyonu vücudun doğal iyileşme sürecinde önemli bir rol oynar ve PRP ile birlikte çok sayıda trombosit hedef bölgeye enjekte edilir. PRP enjeksiyonları çeşitli durum ve hastalıkları tedavi etmek için kullanılır. PRP’nin en çok kullanıldığı alanlar şunlardır;

Ameliyat sonrası onarım: PRP enjeksiyonları bazen omuzdaki rotator manşet tendonu gibi ameliyattan sonra yırtık tendonları veya bağları onarmak için kullanılır.

Cilt Gençleştirme: Yaşlanma ve çevresel faktörlere bağlı cilt yaşlanması belirtileri için PRP enjeksiyonları kullanılabilir. Uygulama ile cilt elastikiyetinin artması, kırışıklıkların azalması gibi olumlu etkiler gözlenebilmektedir. Ciltteki izlerin giderilmesi için de PRP tercih edilebilir.

Osteoartrit (kireçlenme): PRP, diz ve kalça gibi osteoartritli kişilerin eklemlerine enjekte edilir. Birkaç araştırmaya göre, osteoartrit tedavisinde PRP enjeksiyonlarının hyaluronik asit enjeksiyonlarından daha etkili olduğu bulunmuştur.

Saç dökülmesi: Saç büyümesini desteklemek ve saç dökülmesini önlemek için saç derisine PRP enjekte edilebilir. Özellikle erkeklerde kalıtsal saç dökülmesi ile iyi sonuçlar alınabilir. Araştırmalara göre, erkek tipi kellik olarak da bilinen androgenetik alopesi tedavisinde PRP enjeksiyonlarının etkili olduğu gösterilmiştir. PRP, saç şekillendirme ile birlikte de kullanılabilir bir uygulamadır.

Tendon yaralanmaları: Kasları ve kemikleri birbirine bağlayan sert, kalın doku bantlarına tendon denir. Genellikle tendonlar bir yaralanmadan sonra yavaş iyileşir. PRP enjeksiyonları, tendon problemlerini tedavi etmek için kullanılabilir.

PRP Uygulamasının Yan Etkileri

PRP Uygulaması, sıklıkla uygulanan bir yöntem olmakla beraber, yan etkilerinin görülmesi de muhtemeldir. Bu bağlamda doğrudan vücuttan alınan maddeleri içermesi, alerjik reaksiyon, kortizon ya da hyaluronik asit gibi diğer ilaçların da enjekte edilmesi ile oluşan alerjik reaksiyonların risklerine göre çok daha az olarak nitelendirilmektedir. Bunun yanı sıra aşağıda belirlenen durumlar dâhil olmak üzere enjeksiyonun kendisinden kaynaklanan riskler de söz konusudur:

  • Sinir yaralanmaları
  • Enfeksiyon
  • Kanama
  • Enjeksiyon bölgesinde oluşan ağrı
  • Doku hasarı
  • Kanama

 

Kişinin kendi kanından elde edilen maddelerle kullanıldığı için ciddi yan etkilere neden olmaması PRP’nin uygulanabilirliğini arttırmaktadır. Bunun yanı sıra dezavantajlarının oluşmaması için bir takım tedbirler alınmaktadır. Kişi, uygulama sonrasında günlük aktivitelerine kolaylıkla dönebilir.

PRP Uygulamasında İyileşme Süresi

Bölgeye uygulanan PRP, enjeksiyon yapıldıktan sonra doktor tarafından etkilenmiş olan bölgenin dinlendirilmesi tavsiyesine uyulması gerekir. Yaralanmanın derecesine bağlı olarak, istirahat önerisi verilmektedir. Dolayısıyla birçok kişi, PRP uygulaması sonrasında doktor talimatından sonra kolaylıkla günlük yaşantılarına dönebilirler. Uygulama sonrasında, istenilen fark hemen gözlenmeyebilir. Bunun nedeni ise büyüme faktörlerinin aktive olarak devreye girmesinin gerekmesidir. Dolayısıyla uygulamadan sonraki birkaç hafta ya da birkaç ay içerisinde yaralanan bölgenin yavaş yavaş iyileşme belirtisi gösterdiği görülebilir.

PRP Tedavisi Kaç Seanstır?

İyileşme süresine bağlı olarak tedavinin 4-6 seanstan sonra tamamlanması öngörülmektedir. Elbette bu durum kişinin tedavi ihtiyacına göre değişkenlik gösterebilir. Bu duruma etki eden faktörlerden biri de yaştır. Kişinin yaşı ilerledikçe, kök hücre sayısı da azalma gösterir. Dolayısıyla tedavi için daha fazla seans söz konusu olabilir. Seanslar genel olarak 2 hafta aralıklarla uygulanırken, kişinin ihtiyacına uygun olarak ortalama seans, doktor tarafından belirlenmektedir. Ayrıca bilinmesi gereken bir diğer ayrıntı da seanslar tamamlandıktan sonra yıl içerisinde 1 ya da 2 defa enjeksiyonlara devam ettirilmesi gerektiğidir. PRP uygulaması yapılırken ayrıca başka tedavi yöntemleri de kombine edilebilir. Buna örnek olarak saç dökülmesi ile beraber cilt gençleştirme için kombine olarak mezoterapi de uygulanabili

HİZMETLERİMİZ

Teta Sağlık Merkezi

bizi arayın

ACİL DURUMLAR İÇİN İLETİŞİM HATTI