Diyet Yaparken Yapılan 7 Hata Nedir ?

Diyet yapmaya başlamadan önce, uzman bir doktordan yardım almakta fayda vardır. Doktor kontrolünde, zayıflamaya başlamak daha sağlıklı olacaktır. Doktor tarafından yapılan testler sonucu kişinin vücudunda herhangi bir anormalilik var ise tespit edilmesi sağlanacaktır. Kişide bu değerleri dikkate alarak doğru ve sağlıklı bir diyet uygulamaya başlayacaktır.Bazı hastalıklar vardır ki, bunlar kişinin hızlı bir şekilde kilo artışı yaşamasına sebep olmaktadır. Diyet yapmak isteyen kişinin vücudundan kaynaklanan metabolizma tembelliğine karşı yapılacaklar tespit edilmelidir. Diyet yaparken bilinmesi gereken dogru bilgilere ihtiyaç bulunmaktadır.

1- Karbonhidratlı besinleri bırakmak ; Diyete başlandığı an karbonhidratlı yiyeceklerin tamamını birden kesmek, vücut için oldukça tehlikeli bir durum olmaktadır. Ekmek ve makarna tarzı yiyeceklerde bulunan karbonhidratların vücuda alımını doğru şekilde ayarlamak gerekmektedir. Ne çok fazla ne de çok az olması vücudu fazlasıyla yorulmasına sebep olmaktadır. Diyet yapılırken karbonhidratlı yiyecekleri birden kesmek kasların beslenmesine mani olacaktır.

2- Bitki çayları ile yağ yakmaya çalışmak ; Diyet yapmak isyeten kişiler birden bitki çaylarına yönelmesi ve olması gerektiğinden fazla tüketilmesi sağlık açısından olumsuz etkilenecektir. Bitki çaylarının fazla tüketilmesinden dolayıbağırsak problemleri oluşarak su kaybına neden olmaktadır. Bilinçsiz bir şekilde tüketilen bitki çayları bunun gibi birçok hastalığa sebep olma riski yüksektir.

3- Ünlü modellerin diyetlerini uygulamak ; Zayıflamak isteyen kişilere ilham kaynağı olan ünlü model kişilerin uyguladığı diyetleri uygulamak, sağlık açısından oldukça tehlikelidir. Televizyon ve internet gibi sosyal ortamlarda bulunan diyetler, her kişinin yapısı farklı olduğu için yararlı olmayacaktır. Aksi takdirde kilo alımına bile sebep olmaktadır.

4- Zayıflama kapsülleri almak ; Sosyal ortamlarda gezen zayıflama ilaçları, doktor tavsiyesi olmadan kullanıldığında ölüme kadar giden hastalıkların oluşmasına neden olacaktır. Kişinin organlarında, çok büyük hasarların oluşmasını sağlayacaktır.

5- Bazı gıdaları kesinlikle tüketmemek ; Kİlo artışına sebep olduğu düşünülen besinlerin, tüketilmemesi vücutta eksik değerlerin oluşmasını sağlamaktadır. Sadece gereğinden fazla tüketilmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

6-Meyve tüketimini artırmak ; Mevsim meyvelerinin içeriğinde, şeker oranları yüksek olan meyve çeşitleri bulunmaktadır. Fazla tüketilmesi halinde kilo artışına neden olacaktır.

7- Aşırı spor yapmak ; Zayıflamak isteyen kişilerin, vücut yapısına göre egzersiz yapmalarında fayda vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HİZMETLERİMİZ

Teta Sağlık Kabini

Feyzullah Mahallesi Tarla Sokak No:12/A Maltepe İstanbul

bizi arayın

ACİL DURUMLAR İÇİN İLETİŞİM HATTI