Cep Telefonları Niçin Yatak Odasından Uzak Tutulmalı?

Hayatın vazgeçilmez parçası haline gelen cep telefonları tuvaletlerde bile kullanılmaktadır. Çoğu insanın biran bile yanından ayırmadığı cep telefonları yatak odasında bulundurulmamalıdır. Uzmanlar bu konuda sürekli olarak uyarılarda bulunmaktadır. Telefonlar hem yatak odalarından, hem de çocukların odalarından uzak tutulmalıdır. Ancak bazı insanlar cep telefonları başucunda uyumaktadır. Bu durum sağlık açısından büyük bir risk oluşturmaktadır.

Cep telefonunun sağlık açısından oluşturduğu riskler hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Buna rağmen gereken hassasiyet oluşmamıştır. Cep telefonları, MR ve film çekme makinelerinin yaptığı etkinin aynısını yapmaktadır. MR ve röntgen cihazlarının etkileri daha yoğundur ama cep telefonları ile aralarında fark yoktur. Hamileler, röntgen odalarına alınmamaktadır. Nedeni bebeklerinin sakat doğma riskidir. Anne karnındaki bebeğin sakat doğmasına neden olacak kadar zararlı olan sinyaller, cep telefonlarından da yayılmaktadır. Ancak konu ile ilgili toplumda hiçbir hassasiyet oluşmamıştır.

Uzun Süre Kullanım Beyin Hücrelerini Öldürüyor

 Telefon yaydığı radyasyon ve zararlı sinyaller nedeni ile sağlık açısından riskler oluşturmaktadır. Gün içerinde mecburen sık kullanılan telefondan en azından gece uyurken uzak kalınması gerekmektedir. Uzun cep telefonu görüşmeleri bir süre sonra beyin hücrelerinin ölmesine yol açıyor. Ayrıca cep telefonu spermlere zarar vererek, sperm sayısında %30’lara varabilen azalmaya neden olabiliyor. Hamile kadınlarda ise bebeklerin DNA’larını olumsuz etkiliyor.

 Bunların yanında cep telefonu kullanımı; kan hücrelerinde, saç köklerinde tahribe neden oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HİZMETLERİMİZ

Teta Sağlık Kabini

Feyzullah Mahallesi Tarla Sokak No:12/A Maltepe İstanbul

bizi arayın

ACİL DURUMLAR İÇİN İLETİŞİM HATTI