Bebeklerde Balgam Giderme Yolları-Havuç Elma Suyu ve Ihlamur

Bebeklerde Balgam nedir?

Bebeklerde balgam nasıl atılır Ağız ve burundan başlayıp nefes borusu ile ciğerlerimizin içindeki keseciklere kadar uzayan sisteme solunum sistemi denir. Buraların daima nemli kalması gerekmektedir. İşte bu sebepten ciğerlerimiz bir tür enzim salgılar fakat bu enzim dışarıdan alınan toz, mikrop, virüs, bakteri, gibi dış etkenlerden veya vücudumuzdaki her hangi bir rahatsızlıktan ötürü fazlalaşabilir ve sorun çıkarabilir. İşte balgam dediğimiz şeyde tam olarak budur. Balgam sadece yetişkinlerde olmayıp bebeklerde. Çeşitli sebeplere bağlı olarak rahatsızlık verebilir.

 Peki bebeklerde balgam nasıl atılır

 Öncelikle bebeğinizde balgam olduğunu nasıl anlarsınız?

Bebeklerde balgam olduğunun en kolay anlaşılabilir belirtisi hırıltıdır. Eliniz ile sırtını veya göğsünü kontrol ettiğinizde eğer hırıltı geliyorsa bebeğinizde balgam var demektir. Bebeğiniz zor nefes alıyor çabuk tıkanıyor olabilir. Bunu onu inceleyerek hareketlerini takip ederek anlayabilirsiniz. Ve bebeğiniz rahatsız ise herhangi bir şeyden mutlaka ağlar zor nefes alması veya balgamın verdiği rahatsızlığı size bu şekilde de yansıtmak isteyebilir. Peki, bebeklerde balgam nasıl çıkarılır Bu denli rahatsızlık veren bebeklerde balgam nasıl çıkarılır Her şeyden önce tedbir

Bebeğinizde balgam oluşmasını istemiyorsanız onu dışarıdan gelen virüslere bakterilere ve kirli havaya karşı korumalısınız. Özellikle kış aylarında hastalıkların artmasıyla ve evde de hasta bireyin varlığından ötürü bebeğinizde rahatsızlanabilir. Soğuk hava bebeğinizin üşüyüp hasta olmasına yol açabilir. Soğuk havalarda özellikle dışarı çıkarken dikkat edilmeli. Terleme ve terledikten sonra terin kuruması da ciğerleri üşütmeye yeterli olabilir. Bu da bebeğinizin yine balgamdan rahatsız olmasına sebep olur. Bu sebeplerden ötürü özellikle kış aylarında daha bir dikkatli ve tedbirli olmayı ihmal etmemelisiniz. Unutmayın ki bebekler rahatsızlıklarını dile getiremezler bu sebepten ötürü hasta olmaları hem anne baba hem de onlar açısından zor bir süreç getirir.

Bebeklerde Balgam Nasıl Giderilir

 Çoğu insan gibi sizlerde bebeğinize bir şey olduğu zaman doktorun yolunu tutabilirsiniz. Fakat balgam rahatsızlığında bebeklere verilen balgam ilaçlarının pek bir faydasını görmeyip hatta ve hatta daha çok rahatsız ettiğini düşünenlerin sayısı da hiç az değildir. Tedbiri elden bırakmamakta fayda var önce bir doktora gösterip daha sonra sizde farklı yöntemler ile ek tedaviler uygulayabilirsiniz. Bebeklerde balgam nasıl atılır öğrenelim. Bebeklerde balgam nasıl giderilir

 Bebeklerde Balgam Çıkarma Yöntemleri

Bir insanın balgamı varsa bunu çıkarmak için en tabii olarak öksürmesi gerekir. Doğal olarak bebeklerde de durum aynıdır. Bundan dolayı uygulayacağınız tedavilerin en temel amacı bebeğinizi öksürterek onu rahatsız eden balgamı ondan uzaklaştırmak olmalıdır. Sıcak çaylar günümüzde en yaygın tedavi yöntemidir. Havuç gayet iyi bir balgam sökücü olabilir bebeğiniz için. Bebeklerin havuç yemesi pek mümkün olmayacağı için taze sıkılmış havuç suyu bu tür rahatsızlıklarda bebek iyileşene kadar içirilebilir. Elmanın da bu konuda şifalı bir meyve olduğunu söylemekte fayda var sizde elmayı soyup soyduğunuz bu kabukları suda kaynatabilirsiniz. Daha sonra kaynatmış olduğunuz bu suyu süzerek bebeğinize içirebilirsiniz.

Ihlamur soğuk algınlığı gibi balgam yapan rahatsızlıklarda akla gelen en iyi bitkilerdendir. Sizde bebeğinize ıhlamur çayı ile ek tedavi uygulayabilirsiniz. Yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de ada çayı iyi bir balgam sökücüdür. Tadı dolayısıyla biraz sıkıntı yaşanabilir fakat içine biraz şeker katıp bebeğinize içirebilirsiniz. Birçok hastalığa çare olarak görülen çörek otu da balgam için kullanılabilir bitkiler arasındadır. Sizde bir miktar çörek otunu kaynatıp çay yapabilirsiniz. Fakat bu çayı bebeğinize verirken sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Bebeklerde balgam nasıl giderilir Bebeğiniz eğer biraz daha büyük ise örneğin bir buçuk yaşında veya daha büyük ise balgam tedavisi için bal ve Antep fıstığı kullanılabilir. Bal ile Antep fıstığı karışımı da bir balgam sökücü olarak bilinir. Bebeğinizin balgamı varken rahat olmasını istiyorsanız mutlaka uyuduğu odayı nemli tutmalısınız kuru hava bebeğinizin solunum yollarını kurutup daha fazla rahatsız olmasına sebep olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HİZMETLERİMİZ

Teta Sağlık Kabini

Feyzullah Mahallesi Tarla Sokak No:12/A Maltepe İstanbul

bizi arayın

ACİL DURUMLAR İÇİN İLETİŞİM HATTI